"כל דבר גדול מתחיל בסך הכל מעכבר קטן" – וולט דיסני
תהליך עיצוב גרפי ללוגו בסטודיו
כדי למכור אותך אני צריכה להכיר ולהבין את המוצר או השירות שלך. יש תחומי עיצוב גרפי, כמו עיצוב אתרים למשל, בהם אני ממליצה להכיר את המתחרים ואת השוק ולהיעזר בהם לצורך סיעור מוחות. במקרה של עיצוב גרפי ללוגו זה שונה. יש תחומים בהם "מצפים" ממך לשדר אופי כזה או אחר- כשמדובר למשל בתחומים כמו עריכת דין, ראיית חשבון, חקירות – נצפה לראות לוגו נקי וברור, עם פונט (גופן) בכתב דפוס ואולי סמל (אייקון, צלמית) שמתקשרים אסוציאטיבית לתחום. לעומת זאת במגוון רחב של תחומים אחרים – מבחינה יצירתית השמיים הם הגבול!
בשלב ראשוני מאוד בעבודה יחד נצטרך להחליט על אופי הפונט (דפוס, כתב יד, מעוטר), בצבעים בהם נשתמש (או לא נשתמש…) והיעוד של הלוגו – האם הוא לאינטרנט בלבד או גם לדפוס. הסיבה לסעיף האחרון היא מאחר וזמן העבודה והעלויות של עיצוב לוגו מותאם לדפוס מול עיצוב לוגו מותאם לאינטרנט שונות וכך גם כללי המשחק. מניסיוני, באמצעות אפיון נכון והסכמה הדדית ניתן לייצר לוגו שיקלע בדיוק לטעמך! לפיכך, אינני מגבילה בכמות הסקיצות ללוגו.
למה לבחור דווקא אותי לעיצוב הלוגו שלך?
מחיר עיצוב ובניית לוגו ופרוייקטים נבחרים ללוגואים
ממליצים עליי לתהליך עיצוב לוגו
עיצוב גרפי לאינטרנט Vs לדפוס – טיפים מאחת שיודעת ?
בעיצוב לוגו או עיצוב גרפי בכלל לדפוס, יש להקפיד על מספר כללים ברורים:
- לוגו בפורמט וקטורי– לוגו מסוג זה יאפשר לכם להדפיס כל מוצר בכל גודל- החל מכרטיסי ביקור, פולדרים וקטלוגים ועד לשלטי חוצות, רולאפים לתערוכות, מיתוג המשרד וכלי הרכב שלך וכלה בשימושים שונים לאינטרנט- עמוד הפייסבוק למשל, כרטיסי עסק באתרים שונים ועוד.
- הוספת צל לפונט בלוגו– למרות שכתב מוצלל יכול להראות עשיר יותר, לא בטוח שהוא יוכל לשמש אתכם לכל מוצרי החברה, כדוגמת: מדבקה לרכב או לדלת המשרד. גם במקרה של העברת מסמכים בפקס הלוגו עלול לצאת פחות ברור. אני ממליצה להוסיף צל ללוגו המיועד לשימוש אינטרנטי בלבד.
- זכויות שימוש בפונט – כל הפונטים שלי בעלי רישיון שימוש מסחרי כך שלא קיים חשש להפרת זכויות יוצרים של בעלי הפונט. שמות הפונטים בהם נעשה השימוש יועברו אליך עם סיום העבודה.