מה זה HTML5?

כמה פעמים שמעת או קראת על אתרים שבנויים ב HTML5?
מה זה? האם אתה באופן ספציפי צריך אתר בשפה הזו? 
האם כדאי לשלם עליה יותר? 
מאמר קצר שיסביר לכם את ההבדלים.

כל עמוד, דף ואתר באינטרנט בנויים בשפת HTML. שפה זו גם מהווה את הבסיס לכל השפות שבאו אחריה: php, asp וחבריהם. בדיוק כמו במתמטיקה, שם המספרים מהווים בסיס לכל מה שיוצרים מהם.

שפת ה-HTML משמשת כשלד סביבו נבנים אתרים כבר מאמצע שנות ה-90. הודות לה, אתרי האינטרנט מציגים לנו טקסטים, תמונות, וידאו ועוד.
מאחר ועולם האינטרנט משתכלל כמעט מידי יום, גם השפה הזו מתפתחת ומתאימה עצמה למציאות החדשה. HTML5 הוא למעשה עוד גרסת עדכון לשפה זו.

קצת היסטוריה ומידע

פיתוח הגרסא החל ב 2008, ולמרות שהוא לא הסתיים במלואו, הרבה אתרים משתמשים בשפה הזו. השדרוג הנוכחי נעשה, בין היתר, כדי להתאים את העולם המקוון לשימוש הסמארטפוני ההולך וגובר. נכון, הפיתוח החל ב-2008, אז מכשירים אלו לא היו נפוצים כמו היום, אך ככל שהפיתוח שלו התקדם, הבינו מפתחיו כי יש לנצל אותו גם למטרה זו.

HTML5 הפך לגרסה טובה יותר: האתר מתעדכן בזמן אפסי בכל פעילות שתבצעו בו , הגרסא מאפשרת שילוב תכני קול וידאו ואנימציה בצורך שנתמכת בסמארטפונים והשפה כולה כמובן נתמכת גם.

HTML5 Vs. Flash!

אחת היכולות החשובות בHTML5 היא האפשרות לשלב קבצי מדיה.

למה זה טוב? כי הוא גם מאפשר חיסכון במשאבים – מה שמקצר את זמן הטעינה, אבל שימוש שיעניין אותך יותר הוא, סביר להניח, העובדה שהHTML5 מהווה תחליף מעולה לשימוש באלמנטים בפלאש.

אתרי פלאש היו פופולאריים בימיי הראשונים בתחום, איפשהו ב 2003. היוקרה, התזוזה, מוזיקת הרקע והאטרקטיביות.. עם זאת, יפים ומעניינים ככל שהם, דינם נחרץ בערך בתחילת עידן גוגל.

רובוט הסריקה של גוגל, נכון לכתיבת שורות אלו, לא ידע לקרוא פלאש. לקח לו מספר שנים עד שהשתכלל ולמד לעקוב אחר קישורים בפלאש, לקרוא אנגלית, ואפילו עברית! (וגם היא עדיין הפוכה… שלום הופך ל- םולש).

כמה פעמים גלשת מהסלולארי או הטאבלט לאתר שהחלק העליון בו היה לבן? לא ראיתם את הלוגו/ הטלפון בו כי הם הונפשו בפלאש? חלק גדול מהסמארטפונים (iphone למשל) והטאבלטים (iPad) לא יודעים לקרוא פלאש.
בעולם שבו כמעט 30% מהגלישה ברשת נעשית באמצעות מכשיר נייד ולא מחשב, אי אפשר להביא בכלל בחשבון ששליש מהלקוחות הפוטנציאליים שלך לא יצליחו לצפות באתר בצורה לא תקינה.

ייתכן וגם המכשירים החכמים ידעו מתישהו בעתיד לתמוך בפלאש, השאלה היא כמה כסף תפסידו עד אז??

למה כתבתי את המאמר הזה?

  • אם למרות הכל יש לך צורך בפלאש לפרסום באתרי ענק – אני מספקת באנרים בפלאש.
  • אם החלטת להמיר אזור "בעייתי" באתר שלך לקוד קריא ונתמך, אשמח לתת לך הצעת מחיר.
  • אם אתם עדיין חיים עם אתר תדמית מיושן ותרצו אתר חדש קריא לסמארטפונים – אני כאן!

נקודה למחשבה: כמה כסף האתר שלך מפסיד בגלל שהוא לא מותאם?

אני אתן לתמונה לדבר. בדקתי את אחוז הגולשים הסלולרים באחד מהאתרים שלי, בהשוואה שנתית של 2011 מול 2012. צרפתי את כל הגרפים שהכלי Google Analytics מציג לי- כל אחד והדרך המועדפת עליו להסתכל על הנתונים. במהלך שנה שלמה שיש קפיצה גם בכמות הכניסות לאתר (מקודם יפה בגוגל), וגם באחוז הגולשים הסלולאריים. אם 7.39% ב-2011 הפכו ל 21.88% ב 2012, אני תוהה מעכשיו מה יראה הגרף בסוף 2013.

אז כמה כסף האתר שלך הפסיד בגלל שהוא לא מותאם, ידידותי ונוח?
זו תשובה שתצטרך לענות עליה לבד כמה כסף עולה לך כל גולש? כמה גולשים אתה צריך כדי להחזיר את ההשקעה?

בהצלחה!!